18.

Delicate Steve – Ramona Reborn  på repeat om och om igen, dagarna fylls med te-kvällar, matteplugg, filmnätter med vänner för att ignorera de sju inlämningarna sexton proven nittio franskaglosorna herregud osvosvosv, biobesök, brevskrivande, ångestvridande, twittrande i sin egna hashtagg (obs. som trendade för andra gången i år grattis till mig och chrisse som är skaparna), men vi märker inte att de rinner ur våra händer som sandkorn. För det är över åttio dagar sedan Lars Winnerbäck och Kent spelade på Trädgårdsföreningen, runt sextio dagar sedan jag kom hem från Frankrike och snart femtio dagar sedan Way Out West slutade. Löven ändrade färger över en helg och Haga har tagit fram ljusslingorna från förra året så allt är på sin plats ändå. Förutom livet. Men jag hoppas vi alla klarar oss, för stunden i alla fall.
 
 
Avslutar ett inlägg med en fråga. Som normbloggarna brukar.
 
Vea Om: 14.
Hur gör man en podcast? Snälla svara!
 
Hej Vea. Vad fint namn till och börja med! En podcast tror jag man kan göra på ett flertal olika inspelningsprogram på datornera nu för tiden? Har egentligen ingen större koll eftersom jag inte äger det senaste inom teknik. Jag och Linnea valde "ljudinspelning" på en av våra skoldatorer vi fåt (HP), laddade upp ljudfilen på SoundCloud och kallade det Podcast. Svårare än så var det inte. Om du gör en Podcast, skicka den gärna/kommentera någon länk så jag får höra!

17.

[Här ska det stå att jag mår bra. Att jag har det bra. Att livet och världen är bra]

16.

Det var några som hade problem med att komma in på SoundCloud och lyssna på podcasten jag och Linnéa gjorde häromveckan. Här är ett enklare sätt för er att lyssna på den första. Andra ute snart. 
 

15.

Jag är helt överväldigad. Jag burkade intala mig själv att världen var en hemsk plats men allt eftersom tiden gått har jag insett att det är precis tvärtom. 
 

14.

 
I fredags sov jag hos Linnéa, gjorde en podcast, lyssnade på cd-spelaren, skrattade och åt fiskbullar. Allt är i perfekt melodi.

13.

höstgos - min fönsterhängspellista som gjordes i början av juli men namnet höstgos i förtid men  allt eftersom hösten kommit har inte bara namnet uppdaterats, utan låtana med
perfect gift from me to you - fartfyllda låtar, bra till öl och balkonghäng
brevskrivande, tedrickande och eftermiddagsdanser - hade låtarna först bara på lp, men sökte upp och skapade denna
Every night I've a new man - troligtvis den listan jag någonsin varit riktigt nöjd med
OFWGKTA - känner mig oövervinnelig och övermäktig, bäst som tåg-väntar-musik eller $$-runway-i-skolans-korridorer-musik

12.

Upplever morgon- och eftermiddagssol, läser i metro att mina dagar kommer vara fyllda med glada människor" men inte märker jag av det, lyssnar så mycket på detta att man nästan skulle kunna tro att det sensommar igen, men bara nästan för det är ju inget annat som är sig likt. Löven har inte bytt färg än, höstregnet har endast fallit en gång hittills och besöken på konstmuseet tar aldrig slut.
 
Kvällens att göra lista:
Köpa mat
Skriva recention på Daughter's nya låtar
Top Gear
Packa inför jobbet imorgon
Plugga franska, svenska, engelska, naturkundskap, journalistik och kulturhistoria samt samtidskonst
Blogga x2

11.


Köpte Krunis-biljett. Längtar till 10 november. Packar om och om igen till ingenting. Messar timme efter timme med personer som får mig må bra. Lyssnar på Albins popcast.

10.

Helgen var dimmig, full med nikotinrus och vinflaskor, Maskinen och Lars Winnerbäck-låtar och dans på parkgräset. Mötte upp Linnéa och Jessica för att döda tid genom att långfika på Franks Coffee vid Kungsportsplatsen. Diskuterade förhållanden, iphonybatterier, blått lila grönt tumblrhår, tigerkakor och muffins, engångskameror, musik, kvällen innan och kvällen som kommer och om broccolipajer. Sedan vidare till Slottsskogen då tiden försvann för att sedan hittas när vi kom till Kungälvs Busstation klockan 00:22. Halvt nyktra efter en 40 minuters smsbetalad busstur. Förbi Lilla Bommen, Hjalmarbrantings platsen, fortsätta mot Eriksdahl och Stigs Center (där man kan köpa vodky av ryssar för 100 kronor) till Kexsfabriken och Kungälv. Allt för att finna någon slags mening för att inte ge upp.
 

9.

Sommaren är officiellt slut. 1 september invigs med radiolyssnande och parfymsprutande i mitt rum. Jag har tagit fram min kalender på franska, skrivigt in födelsedagar, påminnselser, prov, konserter, vässar blyertpennor och köper nya ritblock. Jag klipper av mig festivalarmbandet och köper höstsvarta, blankputsade skor. Det är hög tid för ordning. Göra rätt, komma i tid, komma ihåg, vara trevlig. Nytt år i skolan. Logiska tankar istället för känslor. Sömn istället för sena telefonsamtal. Bort med ölen, vinet och jägerflaskorna under sängen och ciggen gömda inuti nattduksbordet, (mamma om du ser det här, glöm det, det finns inte alls) rensa må-bra-lådan, sluta hetsköpa onödiga saker, studera i tid, sluta glömma bort viktiga möten. Men om jag ska vara ärlig är det inte riktigt så jag fungerar.

Jag åker hellre fel med 9:an mot Angered eller med 1:an till Östra Sjukhuset eller med 60 bussen som tar mig långt ifrån min destination. Jag prioriterar hellre 25 kronors chokladmuffins på condeco-cafét framför att komma hem till ensamhet, tystnad och ångestvridningar om nätterna. Jag står hellre på centralstationen och sjunger med till Aprilhimlen än att skriva labbraportlektioner och göra portfolion och somna på soffan. Åka tåg Göteborg C vid 7:29 från Ytterby station eller buss Mölnycke 7:11 och hoppa av vid Brunnsparken, varje dag, varje morgon, varje eftermiddag hem, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka i vad som känns som en evighet i kollektivtrafiken, trots att skolan började för ungefär tre veckor sedan. Jag får stå ut med par som tittar varandra i ögonen, kysser varandras läppar och hållar varandras händer. Jag vill säga att jag egntligen inte bryr mig om dem men egentligen så gör jag det mer än vanligt.

 

IDAG.

Misshandlat mina ben genom att gå in i bordskanterna i skolan, åka upp och ner på stolarna, bita på pennan av frukstration, äta pannkakor med allt för mycket socker på, planera picnic i Slottskogen men mina närmaste vänner, laddamobilenfika med gammal kompis, komma hem till lagad mat och dricka te i mitt vitklädda rum.

 

IMOROGN.

Bli full. Glömma allt som tynger mig och säga saker jag aldrig skulle vågat nykter. Gå längst Haga och vissla melodier av Lasse Lidh och Lars Winnerbäck.


RSS 2.0